Kycklingspett med asiatisk chili lime sås

Serverar: 4 portioner

Kyckling och grönsaker blir extra festligt på spett.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl Kelda sås Chili Lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala löken och kärna ur paprikan. Skär kyckling, lök och paprika i bitar. Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett.
    3. Blanda smör och rapsolja med salt, peppar och sambal oelek. Pensla spetten med blandningen. Stek dem i mitten av ugnen eller grilla ca 10 min.
    4. Värm såsen under omrörning.
    5. Servera kycklingspetten med sås, basmatiris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben