Roohafza chili sås

Tid: 30 minuter

Roohafza är en saft framställt av bland annat örter, frukter, grönsaker, blommor och rötter. Kan användas till mycket, en recept vill jag dela med här.

Ingredienser

  • 5 grön chili hackad
  • 500 ml Roohafza
  • 3 msk vinäger
  • 4 msk ljus sojasås
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 msk vitlöksklyftor krossade
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    Blanda chili, Roohafza, vinäger, soja, ingefära, vitlök, peppar och paprika och torra kryddor. Sjud ingredienserna i en kastrull under omrörning på svag värme tills det tjocknar (ca 30 minuter). Du använder detta recept som ett dopp eller en marinad för Wokad kyckling lår.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben