Kycklingspett med jordnötssås och asiatisk sallad

Serverar: 4 portioner

Jag tycker om att servera jornötssåsen vid sidan om...

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Wasabi and Sesame, kryddkvarn Santa Maria, efter smak
  • Olja, att pensla med
  • Jordnötssås
  • 2 dl kokosmjölk
  • 100 g osaltade jordnötter
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk sweet chili
  • Sambal oelek, efter tycke och smak
  • ½ tsk sesamolja
  • Ljus soja, gärna René Voltaires Shoyo
  • Sallad
  • 2 morötter
  • ½ gurka
  • 200 g sugar snaps, salladsärter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 kruka koriander, plockade blad
  • Dressing
  • 1 Lime, pressad saft
  • ½ tsk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sås: Mixa jordnötterna fint och lägg i en kastrull med kokosmjölk, pressad lime och sweet chilisås. Koka ihop 2–3 minuter. Ta av från värmen och smaka av med sesamolja, sambal och soja. Kanske behövs lite mer pressad lime.
    2. Sallad: Skala och hyvla morötterna längs med till långa band. Det går enkelt med hjälp av en osthyvel. Hyvla gurkan på samma sätt. Dela rädisorna. Lägg i en skål tillsammans med sugar snaps och koriander. Vispa ihop dressingen och vänd ner i salladen.
    3. Kyckling: Skär kycklingfiléerna i breda remsor och trä upp på väl blötlagda träspett. Salta och peppra och pensla med olja runtom. Grilla spetten runtom på het grill, krydda med sesame/wasabikrydda från kvarn och servera med jordnötssås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben