Asiatiska kycklingspett med nudelsallad

Ett måste på buffébordet! Kycklingen ska marineras i minst en timme. Sen smakar köttet jättegott!

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • Ca 1 ½ dl sesamfrön
  • Marinad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl sojasås
  • 2 msk matolja
  • 1 ½ tsk farinsocker
  • ½ apelsin (saften)
  • Nudelsallad
  • 1 paket äggnudlar á 300 g
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 4 vårlökar
  • ½ röd chili
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk matolja
  • Ca 1 msk fisksås
  • Instruktioner

    1. Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Blanda alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner kycklingfiléerna och tillslut påsen. Lägg kallt minst 1 timme. Vänd påsen några gånger under tiden.
    2. HIT KAN DU FÖRBEREDA!
    3. Rosta sesamfröna i torr varm stekpanna tills de fått lite färg.
    4. Trä kycklingfiléerna på blötlagda spett. Lägg i långpanna. Spara marinaden.
    5. Stek kycklingfiléerna mitt i ugnen ca 15-20 minuter i 225* tills de har fin färg och köttsaften är helt klar.
    6. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och rulla dem i sesamfröna.
    7. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj dem i kallt vattem och låt rinna av ordentligt. Dela dem i mindre bitar.
    8. Kärna ur och strimla paprikorna.Ansa och strimla vårlökarna. Kärna ur chilin och finhacka den.
    9. Stek nudlar, paprika och vårlök i sesamolja och matolja. Ringla över fisksåsen och smaka av. Bjud nudlarna till kycklingspetten. Servera tillsammans med mangosalsa som finns i mina recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    wassa 7 maj 2010

    mums

    lizaliza 7 augusti 2013

    Nu undrar jag förstås om det verkligen är att rekommendera att pensla på marinaden som den råa kycklingen har legat i och sedan äta den? Eller är det jag som inte fattar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben