Spenatris

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Spenat och ris går också här tillsammans med brynt lök.

Ingredienser

  • 90 g smör/margarin
  • 2½ dl långkornigt ris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora lökar, finhackade
  • 250 g fryst spenat, hackad
  • 4 salladslökar, hackade
  • Instruktioner

    1. Värm smöret i en kastrull, lägg ner riset och rör om på svag värme i 10 minuter tills riset fått fin färg.
    2. Tillsätt buljong, salt och peppar. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan under lock i 20 minuter.
    3. Värm oljan i en kastrull, fräs löken i 5 minuter. Tillsätt spenat, sänk värmen och koka under lock i 5-10 minuter.
    4. Tillsätt salladslöken i några minuter. Blanda spenaten med riset.
    5. Servera till t ex kyckling, fisk eller kassler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben