Spenatris
Serverar:
4 portioner
Tid:
50 minuter
Spenat och ris går också här tillsammans med brynt lök.
Ingredienser
90 g smör/margarin
2½ dl långkornigt ris
5 dl grönsaksbuljong
Salt
Svartpeppar
2 msk olivolja
2 stora lökar, finhackade
250 g fryst spenat, hackad
4 salladslökar, hackade
Instruktioner
Värm smöret i en kastrull, lägg ner riset och rör om på svag värme i 10 minuter tills riset fått fin färg.
Tillsätt buljong, salt och peppar. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan under lock i 20 minuter.
Värm oljan i en kastrull, fräs löken i 5 minuter. Tillsätt spenat, sänk värmen och koka under lock i 5-10 minuter.
Tillsätt salladslöken i några minuter. Blanda spenaten med riset.
Servera till t ex kyckling, fisk eller kassler.
Liknande recept
Grekiskt spenatris (spanakorizo)
4
1 h
4
2
Lax med spenatris
Spenatris
5
4
Currytorsk med spenatris
4
4
Black eye-bönbollar med chili och lime
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!