spenatrullad

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Gott, nyttigt och enkelt att ta med sig på picknick sommar som vinter.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 25 gr smör
  • 225 gr hackad spenat
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 4 ägg
  • 6 1/4 msk (= 50 gr) grahamsmjöl
  • 225 gr keso
  • 2-3 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna med smörpapper, (smörj ev. papperet lite). Hacka löken och fräs den lätt "genomskinlig" . Tillsätt spenaten och koka på hög värme tills vätskan absorberats. Ta av kastrullen och rör i persiljan. Smaka av med salt, peppar och muskot. Svalna.
    2. Vispa ägg + nypa salt tills de ser "krämiga" ut. Vänd ner spenat/lök blandningen och grahamsmjölet. Häll i långpannan. Grädda i 200 grader 10-12 min. Vänd upp på ett smörpapper och rulla som en rulltårta.
    3. Blanda keso och gräslök ( dill, persilja om du föredrar det). Rulla ut rullen, bred på kesoblandningen och rulla ihop igen.
    4. Skär i skivor och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben