Gott, nyttigt och enkelt att ta med sig på picknick sommar som vinter.
Ingredienser
1 gul lök
25 gr smör
225 gr hackad spenat
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 krm malen muskotnöt
4 ägg
6 1/4 msk (= 50 gr) grahamsmjöl
225 gr keso
2-3 msk hackad gräslök
Instruktioner
- Klä en långpanna med smörpapper, (smörj ev. papperet lite).
Hacka löken och fräs den lätt "genomskinlig" . Tillsätt spenaten och koka på hög värme tills vätskan absorberats.
Ta av kastrullen och rör i persiljan. Smaka av med salt, peppar och muskot. Svalna.
- Vispa ägg + nypa salt tills de ser "krämiga" ut. Vänd ner spenat/lök blandningen och grahamsmjölet. Häll i långpannan.
Grädda i 200 grader 10-12 min.
Vänd upp på ett smörpapper och rulla som en rulltårta.
- Blanda keso och gräslök ( dill, persilja om du föredrar det).
Rulla ut rullen, bred på kesoblandningen och rulla ihop igen.
- Skär i skivor och njut.
Liknande recept
Kommentarer (0)