Spenatrulle med svamp

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Julbordets favorit eller till påskbuffé. Är även god som lunch/middag tillsammans med köttbullar eller liknande och tomatsallad.

Ingredienser

  • Ca 3 dl svampstuvning
  • 400 g fryst hel spenat
  • 4 äggulor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 4 äggvitor
  • Instruktioner

    Börja med att göra svampstuvning. Låt den svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka spenaten grovt. Tillsätt äggulor, salt och peppar. Vispa upp äggvitorna och vänd ner dem i spenatblandningen. Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-15 minuter. Tag ut och låt svalna. Vänd upp och ned. Tag loss bakplåtspappret. Lägg på den kalla svampstuvningen. Rulla ihop som en rulltårta. Servera till julbordets kallskurna eller köttbullar. Den är godast ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben