Spenatrulle med ost och lax

Serverar: 10-12 portioner

Intressant förrätt eller bufférätt eller...fyllningen bestämmer du...

Ingredienser

  • 75 g svenskt smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 375 g fryst, hackad spenat
  • 6 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 5 dl riven lagrad ost, Allerum präst
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 100 g hackad rökt lax
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Tina spenaten. Låt den rinna av.
    3. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
    4. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk. Koka upp och låt koka 2-3 minuter. Blanda ner spenat, äggulor, salt och peppar.
    5. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i såsen. Häll smeten i långpannan.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
    7. Låt kallna. Stjälp upp på bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på.
    8. Blanda ost, grädde och lax. Bred fyllningen på spenatplattan.
    9. Rulla ihop den försiktigt från långsidan med hjälp av papperet.
    10. Låt rullen ligga några minuter innan den skärs i skivor. Ta bort papperet.
    11. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben