Spenatrulle med fetaost
Serverar:
4 portioner
Mycket bra för dig som har diabetes.
Ingredienser
2 ½ dl vatten
50 g margarin
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
3 ägg
500 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 tsk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
150 g fetaost
Instruktioner
Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjöl och salt och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten svalna något.
Rör i äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Halvtina och grovhacka spenaten. Skala och finhacka löken. Fräs spenaten och löken i oljan i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
Skär fetaosten i små tärningar. Stjälp upp botten på skärbräda. Fördela spenat och feta ost på bottenen och rulla ihop från kortsidan.
Lägg rullen på ett fat och servera tillsammans med en tomatsallad och bröd.
Liknande recept
kyckling med oliver,fetaost
3.6
30 min
4
9
Spenatgratäng med fetaost och röktlax
4.7
25 min
4
11
Fingerpiroger med Fetaost
4.5
1 h
20
2
Nässelpaj med lax och fetaost
1
1
Potatis mousaca med fetaost
4
1 h 15 min
4-6
1
Stort bröd med fetaost och tomatfyllning
4.8
4
Köttfärslimpa med fetaost
4.6
4-6
7
Laxfilé under täcke av fetaost
4.4
4
5
Ljummen sallad med chorizo, svamp, bladspenat, frukt och fetaost
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!