Spenatrulle med fetaost

Serverar: 4 portioner

Mycket bra för dig som har diabetes.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 50 g margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 500 g fryst bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjöl och salt och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten svalna något.
    2. Rör i äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
    3. Halvtina och grovhacka spenaten. Skala och finhacka löken. Fräs spenaten och löken i oljan i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
    4. Skär fetaosten i små tärningar. Stjälp upp botten på skärbräda. Fördela spenat och feta ost på bottenen och rulla ihop från kortsidan.
    5. Lägg rullen på ett fat och servera tillsammans med en tomatsallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben