Spenatsås med vitlök och gräddfil

Serverar: 3 portioner

Tid: 15 minuter

Denna spenat fick jag alltid som liten till fisk och potatis. Även om man inte tycker om spenat brukar man älska den här!

Ingredienser

  • 300-400 g fryst, hackad spenat
  • 3 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta (stor)
  • 2 msk mjöl
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tina den frysta spenaten i en kastrull. Finhacka vitlöksklyftan och stek den i smöret, den ska inte bli brun. Strö mjölet över vitlöken och rör om. Värm spenaten försiktigt i kastrullen och när den är genomvarm häller du i vitlökshacket. Rör om. Ta bort kastrullen med den heta spenaten från plattan och häll i gräddfilen, rör om ordentligt och salta.
    2. Serveras till all typ av fisk och kokt eller stekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben