Sprödstekt västerbottenslax

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig smak får laxen när du panerar den i Västerbottensost.

Ingredienser

  • 4 laxfileér
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 msk smör
  • 1 msk matolja
  • Sås
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hollandaisesås
  • 1 msk finhackad dill
  • Dekoration
  • Stenbitsrom
  • Lime
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp ägget med en gaffel i en annan tallrik. Lägg osten i en tallrik. Vänd laxen först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i osten. Ställ fisken kallt en stund. Stek laxen på svag värme i smör och olja 4 minuter på varje sida. Dekorera med rom och limeskiva.
    2. Sås: Hacka räkorna grovt. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 2 februari 2011

    Superdupergott! Full pott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben