Äventyrlig köttfärslimpa

Serverar: 4-6 portioner

En exotisk köttfärslimpa med majs och baconfyllning. Receptet är tilltaget så att det även lär bli lite över.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2,5 dl kallt mineralvatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 kg blandfärs
  • 2 ägg
  • Salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 100 g bacon
  • En halv burk majskorn
  • 3 dl extraktbuljong
  • 1 tsk arrowrot
  • (Grädde)
  • Till garnering
  • Det ljusa av en purjolök , skuret i tunna ringar
  • Instruktioner

    1. Skala, riv och fräs upp löken i matfett tills den tar en aning färg.
    2. Blanda mineralvatten och grädde, låt skorpmjölet svälla däri. Arbeta ihop färs, ägg, lök, skorpmjöl och kryddor.
    3. Sprödstek baconet i sitt eget fett i het panna. Ta fettet till vara och häll detta i en liten ugnspanna. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
    4. Bryt baconet i små bitar och blanda ner i färsen tillsammans med majsen. Forma färsen som en limpa och flytta över den till en ugnspanna.
    5. Grädda färsen i 175 grader cirka 1-1,5 timme. Ös den med het buljong efter halva stektiden.
    6. Sila buljongen, låt den koka upp och red den med arrowrot som rörts ut i lite grädde, om du vill ha simmig sky.
    7. Strö råa purjoringar över köttfärsen och skär upp den i 2 cm tjocka skivor.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben