Stark biffgryta med choklad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Super god!

Ingredienser

  • 600 g ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • ca 15 g mörk choklad , minst 70 %
  • Instruktioner

    Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i kalvfond, vatten, soja, sambal oelek och crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Hacka chokladen och låt den smälta i såsen. Låt inte grytan koka mer. Servera med ugnsstekt potatis och squash. Eller potatisgratäng och en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    evaldo 18 januari 2008

    Låter spännande med choklad i såsen.

    Langhol 27 januari 2008

    Kan rekommendera denna gryta! Fick mycket beröm för den när jag lagade till den under helgen.

    McError 9 november 2008

    Jag tycker det här är gott, men jag kommer inte köpa choklad enbart för att ha det i såsen. För så stor skillnad är det inte, lite rundare i smaken blev såsen med choklad i men ingen natt och dag skillnad tycker jag. Så nästa gång jag gör denna rätt blir det nog utan choklad om jag inte råkar ha någon hemma för tillfället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben