Stark korvgryta med strimlad kål

Serverar: 4 portioner

Man kan behöva lite variation på korvrätter!

Ingredienser

  • 3 - 4 magra chorizokorvar
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 klyfta vitkål eller savoykål (ca 300 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 – 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 - 3 msk fransk dijonsenap
  • 2 tsk majsstärkelse, Maizena
  • Salt
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Att servera till
  • Fullkornsris eller potatis
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Skär korven i bitar. Ansa, skölj och strimla purjon. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Strimla kålen.
    2. Stek korven och purjon i en gryta. Tillsätt paprika och vitkål. Låt alltsammans fräsa några minuter.
    3. Rör samman grädde, senap och majsstärkelse. Häll blandningen i grytan och låt puttra 5–10 minuter. Smaka av med lite salt om det behövs.
    4. Strö över hackad persilja och servera med fullkornsris eller potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben