Stek gös med parmesancreme och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Tack Eva Schelin

Ingredienser

  • 1 pkt bacon
  • 700 g gösfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • 1 knippa färsk persilja
  • 1 citron
  • Parmesancreme
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Finhacka schalottenlöken, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost.
    2. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, ta kastrullen från värmen och varmhåll.
    3. Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.
    4. Skär gösfilén i portionsbitar. Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
    5. Servera gösen med ostcreme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben