Stek som snabbmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Färdig rostbiff från affären och en god gräddsås. Svårare är det inte att laga en modern variat av slottsstek.

Ingredienser

  • 500 g rostbiff
  • Till såsen
  • 1 ½ msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ msk koncentrerad kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 1-2 msk ansjovisspad
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Smaksätt med koncentrerad kalvfond, ansjovisspad och svart vinbärsgelé. Sjud såsen fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Värm rostbiffen i mikrovågsugn. Kör på låg effekt så köttet blir ljummet, men inte mer (då riskerar man att få torrt kött).
    3. Servera med kokt potatis och varma grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben