Stekt kyckling med basilika

Serverar: 3-4 portioner

Kryddstarkt men gott

Ingredienser

  • 400 g kycklingfiléer
  • 6-7 stark chilipeppar
  • 10 blad färsk basilika
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 0,5 msk svart soja
  • 2 msk soja av svamp
  • 1 msk ajinomoto * förklaring under beskrivning
  • 3 msk oyster sås
  • 1 msk socker
  • Marinad
  • Lättöl
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i småbitar och marinera den i lättöl.
    2. Hetta upp olja i woken eller stekpannan.
    3. Bryn chilipeppar, vitlök och lök.
    4. Lägg ner kycklingen och bryn den.
    5. Tillsätt sojorna, oystersås, socker och ajinomoto, *Ajinomoto är Natriumglutamat även kallad MSG. Finns även en artikel om MSG här på matklubben.
    6. Rör om väl och låt steka till kycklingen är klar. Tillsätt basilikan och rör om, låt koka en liten stund.
    7. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben