På mindre än 20 minuter så får du en rykande skål med smakrika asiatiska nudlar på bordet. Tillsätt gärna riven ingefära och vitlök för extra sting.
Ingredienser
250 g äggnudlar
400 g lövbiff
1½ dl hoisinsås
1 msk olivolja
2 salladslökar, strimlade
70 g babyspenat
2 dl rostad lök
Salt
1 lime, klyftad
Eventuellt 1 kruka färsk koriander
Instruktioner
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten så att de inte blir överkokta av eftervärmen.
Strimla lövbiffen. Låt den marinera i ½ dl av hoisinsåsen minst 5 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Stek/woka köttet i omgångar. Vänd ihop nudlarna med kött, salladslök och spenat. Tillsätt resten av hoisinsåsen och dra av från värmen när allt är varmt. Smaka av med salt.
Toppa med rostad lök och servera med en limeklyfta och eventuellt färsk koriander.