Stinas potatissallad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En potatissallad med lite mer vuxna smaker som passar bra till de flesta typer av kött, men bäst är den till grillat!

Ingredienser

  • 2 kg färskpotatis
  • 2 tsk fransk senap typ Dijon
  • 2 tsk salt
  • 2 msk körvel
  • 2 ½ dl majsolja
  • 5 st vårlök eller salladslök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl gräslök
  • Instruktioner

    1. Blanda senap,salt,körvel och olja i en stor skål.
    2. Koka potatisen tills de är färdiga i saltat vatten. Om potatisen är stora så dela dem till mindre bitar ,ca 2-3 cm stora och tillsätt dem varma i skålen.
    3. Dela rädisorna i tärningar eller skiva dem grovt. Hacka gräslöken fint. Skiva vårlöken tunt och blanda samman allt i skålen.
    4. Ställ kallt gärna några timmar men i alla fall tills salladen är kall.
    5. Kan göras en eller två dagar i förväg och förvaras i kyl , men ta fram den en stund innan den ska severas då oljan stelnar lite när den blir kall.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben