En potatissallad med lite mer vuxna smaker som passar bra till de flesta typer av kött, men bäst är den till grillat!
Ingredienser
2 kg färskpotatis
2 tsk fransk senap typ Dijon
2 tsk salt
2 msk körvel
2 ½ dl majsolja
5 st vårlök eller salladslök
1 knippe rädisor
1 dl gräslök
Instruktioner
- Blanda senap,salt,körvel och olja i en stor skål.
- Koka potatisen tills de är färdiga i saltat vatten.
Om potatisen är stora så dela dem till mindre bitar ,ca 2-3 cm stora och tillsätt dem varma i skålen.
- Dela rädisorna i tärningar eller skiva dem grovt.
Hacka gräslöken fint.
Skiva vårlöken tunt och blanda samman allt i skålen.
- Ställ kallt gärna några timmar men i alla fall tills salladen är kall.
- Kan göras en eller två dagar i förväg och förvaras i kyl , men ta fram den en stund innan den ska severas då oljan stelnar lite när den blir kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)