Strömmingsburgare

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Lätt brunch

Ingredienser

  • 8 strömmingfiléer
  • Salt
  • Vetemjöl till panering
  • 2-3 msk smör till stekning
  • Räkröra
  • 3 msk lättmajonnäs
  • 2 msk créme fraiche
  • 2 dl skalade räkor
  • 1 hårdkokt ägg
  • ½ liter finhackad rödlök
  • 1-2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk kalles kaviar original
  • Tillbehör
  • 4 rostade hamburgerbröd
  • 1 dl skivad gurka
  • ½ rödlök i skivor
  • Instruktioner

    1. Blanda majonnäs och créme fraiche i en skål. Vänd ner de skalade räkorna. Blanda i det hårdkokta, hackade ägget och röd- och gräslöken. Smaka av med kalles kaviar.
    2. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort stjärtfenan. Salta fisken, vik ihop filéerna och vänd dem i vetemjölet.
    3. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i fiskfiléerna och stek dem 2-3 minuter på varje sida. Lägg den nystekta fisken i ett ituskuret rostat hamburgerbröd tillsammans med räkröran, gurkskivor och rödlöksringar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben