Strömmingsburgare med sellerisallad

Serverar: 4 portioner

Lägg en klick sellerisallad på strömmingen och njut av en riktig kulinarisk höjdpunkt, så där mitt i veckan.

Ingredienser

  • 200 g rotselleri
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2-3 msk crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • 8 hamburgerbröd
  • 16 strömmingsfiléer
  • Ströbröd
  • En klick svenskt smör
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Tomater
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala och finstrimla sellerin. Doppa strimlorna i kokande vatten 2–3 minuter, spola dem sedan kalla. Klappa dem torra och blanda med majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ salladen kallt till servering.
    2. Krydda strömmingen på köttsidan med salt och peppar. Lägg ihop dem, två och två, till flundror med skinnsidan utåt. Doppa i ströbröd och stek i rikligt med smör på bägge sidor i 5-6 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera varma som hamburgare med sellerisalladen som hamburgerdressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben