Rolands strömmingsburgare med räkröra

Serverar: 2-4 portioner

Ett lite annorlunda sätt att äta strömming på men OJ så gott. Nu är det ju inte alla som gillar strömming, exempelvis min man, därför har jag gjort den här med makrill också, det går lika bra! Äter jag själv kör jag med strömming.

Ingredienser

  • 8 strömmingsfiléer
  • Salt
  • Vetemjöl till panering
  • 2-3 msk smör till stekning
  • Räkröra
  • 3 msk lättmajonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl skalade räkor
  • 1 hårdkokt hackat ägg
  • ½ liten finhackad rödlök
  • 1-2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk Kalles kaviar original
  • Tillbehör
  • 4 rostade hamburgerbröd
  • 1 dl skivad gurka
  • ½ rödlök i ringar
  • Instruktioner

    1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Vänd ner de skalade räkorna. Blanda i det hårdkokta, hackade ägget och röd- och gräslöken. Smaka av med Kalles kaviar.
    2. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort stjärtfenan. Salta fisken, vik ihop filéerna och vänd dem i vetemjölet.
    3. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i fiskfiléerna och stek dem 2-3 minuter på varje sida. Lägg den nystekta fisken i ett ituskuret rostat hamburgerbröd tillsammans äed räkröran, gurkskivor och rödlöksringar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben