Rolands goda köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

En jättegod köttfärslimpa med grönsaker.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 2 dl frysta grönsaker (ärtor, majs, och paprika)
  • 1 paket bacon
  • ½ äpple
  • 1 knippa persilja
  • Sås
  • 1½ dl sky
  • Maizena
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra blandfärsen och platta ut den till en rektangulär form på aluminiumfolie.
    2. Lägg på de frysta grönsaker i en sträng på blandfärsen. Klipp baconet, hacka äpplet och lägg ovanpå grönsakerna. Klipp persiljan och lägg den överst.
    3. Rulla ihop köttfärslimpan med hjälp av folien. Lägg rullen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 30 min.
    4. Öppna upp folien på ovansidan så att det blir färg på köttfärslimpan och låt den stå i ugnen ungefär 10 min till. Eller tills köttfärslimpan har fått fin färg.
    5. Häll på lite vatten i folien när du öppnar upp den, du får då en sky som du sedan kan göra en god sås på.
    6. Sås: Häll skyn i en kastrull. Red av med Maizena tillsätt matlagningsgrädde och smaksätt med kalvfond, soja, salt och peppar.
    7. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, såsen, kokta morötter, äppelmos och en god sallad.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (1)

    Vivecal 4 januari 2010

    Efter att jag är helt slut på allt vad mat är. (Julmat och nyår) Smakar detta jättegott ger dig 3 p. Tack för receptet..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben