Strömmingsburgare med pepparrotsdressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god och nyttig maträtt.

Ingredienser

  • 500 g strömmingfiléer
  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk pepparrot, riven
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ dl dill, hackad
  • 1 ½ dl grovt rågmjöl
  • 4 st hamburgerbröd (gärna rågbröd)
  • 100 g sallad
  • 1 rödlök
  • Smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda yoghurten med pepparrot, kapris, honung och dill. Smaka av med salt. Blanda rågmjölet med salt och peppar. Skölj strömmingen i kallt vatten. Panera med rågmjölet. Stek strömmingen i smör ca 3 minuter på varje sida. Värm bröden i stekpappa eller i brödrost.
    2. Servera strömmingsburgarna med strimlad sallad och strimlad rödlök och pepparrotsdressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben