Stubbe

Serverar: 15 portioner

Chokladglasyren är ju rena trolleriet. Rulltårtan förvandlas i ett nafs till en läcker tårta.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mandarinklyftor, ca 300 g
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk mjölk
  • 1½ msk vetemjöl
  • Garnering
  • Rostade mandelspån eller kokos eller båda
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt i smeten.
    3. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min.
    4. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
    5. Vispa grädden och bred den över den kalla kakan. Lägg på väl avrunna mandarinklyftor. Rulla ihop från kortsidan och lägg över på ett tårtfat med skarven nedåt.
    6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Rör i övriga ingredienser och koka på svag värme 3 min under omrörning.
    7. Låt svalna 3-5 min. Bred glasyren över kakan och garnera genast med mandelspån eller kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben