Korvlåda med tomat och äpple

Serverar: 4 portioner

Servera med kokt potatis eller potatismos.

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • Ca 7 körsbärstomater
  • 2 gula lökar
  • 2 små äpplen
  • Senap
  • 1½ dl lättöl
  • 1½ dl buljong av fond eller tärning
  • 1½ dl riven ost
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär korven i stubbar och lägg i en smord, ugnssäker form. Skär tomater, lök och urkärnade äpplen i klyftor.
    2. Bred senap på toppen av stubbarna, lägg på tomaterna. Fördela lök och äpple runtom, häll över öl och buljong. Strö riven ost överst. Ugnsstek i 225 grader ca 25 minuter. Garnera med timjan. Servera med kokt potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben