Styvmor Ullas skaldjurspaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 50 minuter

Den är inte mager så det får bli en riktig festpaj. Mäktig och enormt god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1dl riven ost
  • 3 krm salt
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk chilisås
  • 2 frp havsmixpinnar
  • 1 1/2 dl dill
  • 3 dl riven ost (gärna Västerbotten)
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • Färska räkor till garnering
  • Instruktioner

    1. Kör smör, mjöl, ost och salt i en matberedare tills det smulat sig, häll då i vattnet och kör tills det blir en deg. Det tar någon minut. Låt degen vila i kylskåp en timma.
    2. Kavla ut degen och täck en pajform. Nagga botten, Pensla kanter och botten med uppvispat ägg. Förgrädda 8-10 min.
    3. Fördela havsmixpinnar (skurna i cm-långa bitar) i formen och häll över den klippta dillen (spara lite till garnering). Strö sen över osten. Vispa ihop ägg, grädde, chilisås, salt och peppar. Häll i pajformen. Grädda i 200 grader i ca 25 min.
    4. Garnera till sist med skalade räkor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben