Succé tårta (Dagmartårta)

Oemotståndlig favorittårta

Ingredienser

  • Tårtbottnar
  • 2 dl hel oskållad mandel
  • 4 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Smörkräm
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kaffegrädde
  • 4 äggulor
  • 125 g smör
  • Till garnering
  • Vispad grädde
  • Vindruvor
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd i mandel och socker. Bred ut smeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper.  Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
    2. Ställ fram smöret så att det får rumstemperatur. Sjud (koka inte) äggulor, socker och kaffegrädde tills det tjocknar. När krämen svalnat rör i smöret. Dela tårtbotten till 2 delar. Lägg krämen mellan bottnarna och bred ovanpå. Garnera med spritsad grädde och flagad mandel och gärna lite vindruvor.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben