Sund pizza med lyxtuch

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Grundpizzan kan varieras från budget till "lyx" genom att variera toppingen men i nedanstående förslag väljer jag "lyx" även om toppingen endast kostade knappt 100kr för två personer.

Ingredienser

  • Pizzabotten
  • Gräddning 1
  • 200 g rå blomkål
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl mozzarella
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 msk mandelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • Gräddning 2
  • 230 g pineapple salsa på burk
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl mozzarella
  • Topping per pizza
  • Ruccola, en näve
  • 2 skivade körsbärstomater
  • 4 skivor tryffelsalami
  • 2 skivor skinka gran serrano 18 mån
  • 3 skivor pecorino Moliterno al Tartufo
  • Instruktioner

    Riv blomkålen till risstorlek och koka det i micro 4 min på full effekt. Häll av vattnet i finmaskigt durkslag, pressa ur överskottsvattnet. Blanda övriga ingredienser under rubriken gräddning 1, tillsätt blomkålsriset, blanda och platta ut två bottnar. Grädda 8-10 min i 230 grader till fin färg och lite knapriga kanter. Häll på salsan och toppa med den resterande osten. Grädda ytterligare en stund så osten börjar få färg. Ta ut bottnarna och lägg på var sin tallrik. Lägg på toppingen och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben