Supergod kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Panerad kyckling som nästan smakar som schnitzel

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 stora (upptinade) kycklingfiléer
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk köttfond
  • 1 dl mjölk el. grädde
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Ca 3 dl vetemjöl
  • Knappt 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Allroundkrydda
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna. Lägg sedan i kycklingbitarna, vattnet, fonden och mjölken samt krydda med salt, peppar och allroundkrydda. Låt koka på hög värme tills all vätska kokat bort. Låt då bitarna svalna lite på hushållpapper och smält ytterligare smör i stekpannan på svag-medelvärme.
    2. Lägg ägg och balsamvinäger i en halvdjup tallrik och vispa upp med en gaffel. Blanda mjöl, ost och kryddor i en annan halvdjup tallrik. Lägg sedan bitarna (en i taget) i äggblandningen, sedan mjölblandningen och tillbaka i stekpannan. Stek sedan på båda sidor tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Tillsätt gärna lite smör då och då för finare stekyta. Färdigt att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben