Supergoda mördegskakor med Agave! Lågt GI - inget socker!!

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Som vanligt använder jag inte socker! Agave har så lågt GI att det tom kan ätas av diabetiker! Dessutom blir kakorna mycket godare med agave;)

Ingredienser

  • 4,5 dl dinkelmjöl (Gärna 0,5 dl fullkorn)
  • 0,5 dl agave
  • 200 g smör
  • 2-3 krm vanilj (Färsk från vaniljstång eller torkad som svart "pulver")
  • Instruktioner

    1. Kleta ihop agaven med smöret. Blanda ihop med resten av ingredienserna.
    2. Rulla först till en stor boll och kavla sedan ut så det blir som en tjock och lång "korv". Skär i bitar om ca 0,5 cm.
    3. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper eller ev. smörj plåten med smör.
    4. Grädda i ugn på 175 grader i ca 12-15 min, eller längre beroende på hur välgräddat du tycker är gott.
    5. Enjoy! ;)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben