Superläcker pastasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Denna sås brukar jag göra med olika variationer, tar lite vad som finns hemma i kylen och skafferiet. Detta är senaste variationen.

Ingredienser

  • 300 g strimlad skinka (rökt eller kokt)
  • 1 gul lök (hackad)
  • 3 klyftor vitlök (finhackad)
  • 1 burk skivade champinjoner á 200 g
  • 100 g cantadou ost (eventuellt annan färskost)
  • 20 g riven parmesan
  • ½ påse Knorr grönpepparsås
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Pepparmix
  • Instruktioner

    1. Fräs skinka, lök, vitlök och champinjoner. Tillsätt saften från champinjonerna, grönsaksbulongen, grönpepparsås-mixen och låt allt koka ihop. Blanda mjölet tillsammans med mjölken och låt det stå och svälla en liten stund. Tillsätt färskosten och parmesan osten, rör om tills allt har löst sig. Häll i grädden och därefter späd med mjölk-mjöl blandningen till önskad tjocklek. Krydda med lite salt och pepparmix.
    2. Servera till valfri pasta eller ris.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (2)

    Gosu 23 februari 2009

    Underbart gott. Allt är bra utom särskrivningen av superläcker, vilket gör att man kan undra om den läckra såsen super. :)

    LaJefa 24 februari 2009

    Nu har jag redigerat receptet så nu super inte såsen längre utan nu är den superläcker :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben