Svampbakelse

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Min egna svampbakelse av svamp hämtad från skogen utanför.

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor 15x15 cm
  • 2 dl svamp (blek taggsvamp)
  • 0,5 dl hackad gul lök
  • Mjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 msk persilja
  • 1/4 svampbuljong
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Lägg smördegsplattorna över något skålformat medan de tinar. Lägg de sedan i stora pappersformar. Gratinera i 225 grader i 3-5 min.
    2. Hacka/skiva svamp och lök. Fräs i smör tills all vätska har försvunnit. Häll i persilja och svampbuljong. Pudra mjöl över och häll på grädden och ha sist på parmesanosten.
    3. Gratinera 8-10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben