Svampbakad fisk.

Serverar: 4 portioner

Förnya fisken med frasigt svamptäcke.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 250 g färska kantareller, blandsvamp eller champinjoner
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl rivet dagsgammalt vitt bröd eller ströbröd
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar. Salta och lägg den på ett ugnssäkert fat. Hacka svampen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs svamp och purjolök i smör i en stekpanna tills all vätska är borta. Ta den från plattan och rör i persilja, bröd, grädde, salt och peppar. Bred blandningen över fisken.
    2. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med bröd, ratatouille och potatis.
    3. Tips: Rätten kan förberedas fram tills den ska in i ugnen.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben