Svampbakad lax

Serverar: 2 portioner

Tycker man om lax blir denna varianten med ett täcke av champinjoner och en kall sås med crème fraiche, lime och sambal oelek en mycket god middag.

Ingredienser

  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör el margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 bitar laxfilé à 125 g
  • 1 dl crème fraiche
  • Skal och saft av 1 lime
  • 1 krm sambal oelek
  • Servera med
  • Kokt potatis
  • Kokta haricots verts
  • Ärter
  • Instruktioner

    1. Receptet är för 2 portioner men ingredienserna kan enkelt dubbleras.
    2. Hacka svampen grovt och fräs den i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar. Tillsätt dillen.
    3. Lägg laxen i en ugnsfast form och fördela svampen på laxen. Baka i 175º i 10 minuter.
    4. Blanda crème fraiche med limeskal och limesaft. Smaka av med sambal oelek. Servera med kokt potatis och kokta haricots verts och ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben