Tycker man om lax blir denna varianten med ett täcke av champinjoner och en kall sås med crème fraiche, lime och sambal oelek en mycket god middag.
Ingredienser
150 g champinjoner
1 msk smör el margarin
Salt
Peppar
2 msk hackad dill
2 bitar laxfilé à 125 g
1 dl crème fraiche
Skal och saft av 1 lime
1 krm sambal oelek
Servera med
Kokt potatis
Kokta haricots verts
Ärter
Instruktioner
- Receptet är för 2 portioner men ingredienserna kan enkelt dubbleras.
- Hacka svampen grovt och fräs den i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar. Tillsätt dillen.
- Lägg laxen i en ugnsfast form och fördela svampen på laxen. Baka i 175º i 10 minuter.
- Blanda crème fraiche med limeskal och limesaft. Smaka av med sambal oelek.
Servera med kokt potatis och kokta haricots verts och ärter.
Liknande recept
Kommentarer (0)