Svampbakad torskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Passa på nu när trattkantarellerna har kommit. Fisken får det lilla extra.

Ingredienser

  • 6 hg torskfilé
  • ½ -1 tsk salt
  • 250 g svamp
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 dl persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ tsk rosépeppar
  • ½ dl ströbröd
  • 3 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i 4 portionsbitar.. Lägg i en smord ugnsform. Salta. Hacka svampen, strimla purjon och fräs tillsammans i smöret tills vätskan kokat in. Dra av från värmen och blanda ner resten av ingredienserna. Bred sedan blandningen över fisken och gratinera i 200 graders ugn i 25 min.
    2. Gott till potatismos och en neutral sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben