Svampgulasch med fetaostkräm

Serverar: 4 portioner

En slags "cross-overgryta" med het chili, fetaost och svenska kantareller.

Ingredienser

  • 500 g blandad svamp, tex kantareller, skogschampinjoner, champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 paprikor, i olika färger
  • 1 röd chilifrukt
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Persilja
  • Fetaostkräm
  • 150 g fetaost
  • 1 dl matyoghurt
  • Servering
  • Ett gott bröd
  • Instruktioner

    1. Skär svampen i stora bitar och fräs den i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan. Hacka löken grovt och vitlöken fint. Skär paprikan i bitar. Bryn allt i en stor gryta ett par minuter.
    2. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, kryddor, buljongtärningar och vatten. Låt puttra i 30 minuter och lägg sedan i svampen. Låt puttra under lock ytterligare 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Smula fetaosten i matyoghurten och blanda ihop.
    4. Servera grytan med fetaostyoghurt, persilja och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben