Svampizza med bacon

Serverar: 4 portioner

Hemlagad pizza med hjälp av färdig pizzadeg - såklart kan du använda din favoritpizzadeg om du vill!!

Ingredienser

  • 125-140 g bacon i tunna skivor
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tsk flytande smör
  • 4 grovhackade gula lökar, ca 250 g
  • 2 stora vitlöksklyftor, krossade
  • ¼ tsk salt
  • 400 g färdig pizzadeg
  • 450 g champinjoner i tjocka skivor
  • ¼ tsk salt flingsalt
  • Peppar, nymalen
  • 175 g riven pizzaost 24%
  • 50 g g babyspenat
  • 50 g ruccola sallad
  • Instruktioner

    1. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten med baconskivorna i kall ugn – och sätt ugnen på 225° låt baconskivorna steka i ca 15 min - stek i mitten av ugnen tills baconskivorna är gyllene och frasiga.
    2. Lägg de stekta baconskivor på hushållspapper och låt dem rinna av. Dela dem sedan i små bitar.
    3. Sätt tillbaka bakplåten i ugnen. Hacka de soltorkade tomaterna fint, lägg dem i en liten skål och häll kokande vatten över. Låt tomaterna dra i vattnet i ca 2 min.
    4. Låt smöret bli varmt i en kastrull med hög värme, men utan att bryna. Fräs lök och vitlök ca 1 ½ min och tillsätt salt.
    5. Töm av vattnet från tomaterna. Rör ner tomaterna i lökblandningen.
    6. Placera pizza degen på ett bakplåtspapper. Fördela lökblandingen på pizzabottnen.
    7. Stek svampen i stekpannan på hög värme under omrörning i ca.5 min. Eller tills svampen är torr. Salta och peppra.
    8. Fördela svampen på pizzabottnen och strö över stekt bacon och ost.
    9. Ta ut den varma ugnsplåten från ugnen. Lägg pizzan på bakplåtspappret och lägg sedan alltihop på den heta ugnsplåten. Grädda pizzan i mitten av ugnen tills osten är gyllene.
    10. Servera salladen bredvid - eller på svamppizzan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben