Svamppytt med brysselkål

Serverar: 4 portioner

Ta tillvara på vad skogen har att erbjuda och gör en läcker pytt. Servera med kryddig korv och middagen är klar!

Ingredienser

  • 300 g blandad svamp, t ex kantareller och karljohansvamp
  • 300 g brysselkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • Olivolja
  • 20 g rucola
  • 20 g färsk bladspenat
  • Timjan
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 4 kryddiga korvar, av bra kötthalt
  • Senap
  • Instruktioner

    1. Ansa och rensa svampen noga och skär de större i lite mindre bitar. Plocka av de ytter bladen på brysselkålen och dela huvudena i halvor. Skiva vitlöken och schalottenlöken tunt.
    2. Hetta upp olivoljan till medelvärme och lägg i brysselkålen med snittytan nedåt och stek till ytan får lite färg. Stek i ytterligare några minuter och vänd då och då på kålen.
    3. Lägg i en klick smör och svampen och stek allt i ytterligare ca 3 minuter. Blanda ner löken och låt steka med i några minuter. Blanda ner rucola, spenat och timjan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera pytten rykande varm tillsammans med kryddiga, steka eller grillade korvar och senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben