Svampröra med bacon

Serverar: 1 portioner

Ett viktväktarrecept - gott, men om man ska ha det till bakad potatis kan det vara smart att dubbla mängden.

Ingredienser

  • 1 tsk margarin
  • 100 g grovhackad svamp, t.ex champinjoner eller kantareller
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 krm örtsalt
  • 1 krm smulad rosmarin
  • Svartpeppar
  • 2 tsk matlagningsyoghurt
  • 30 g stekt, väl avrunnen strimlad bacon
  • Instruktioner

    1. Stek svamp och lök i fettet tills det mesta av vätskan från svampen kokat in. Krydda med örtsalt, peppar och rosmarin.
    2. Stek bacon. Rör ner yoghurt och baconstrimlor i svampröran.
    3. Servera med bakad potatis, ris eller pasta och en god sallad.
    4. Ska du köra enligt vv så tillåter de 1.5 dl kokt pasta eller ris. Om det inte är viktigt för dig så rekommenderar jag att öka yoghurtmängden lite grann, så blir det lite krämigare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben