Svartvinbärsmarinerat kött med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

En mustig gryta som får en underbar smak av svartvinbärssaft!

Ingredienser

  • 1 dl svartvinbärssaft, koncentrat
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 lagerblad
  • ca 350 g nötkött, i små bitar eller strimlor
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 400 g rotfrukter, färska eller frysta - i strimlor
  • ½ dl vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman marinaden (saft, soja och lagerblad). Lägg köttet i en liten plastpåse och häll marinaden över, förslut väl. Vänd påsen några gånger under tiden du marinerar köttet i kylen. Marinera gärna över natten.
    2. Koka upp köttet i marinaden. Tillsätt buljong och grädde. Koka på svag värme tills köttet känns mört.
    3. Tillsätt rotfrukterna. Koka tills de är mjuka. Red av med vetemjölet utrört i lite vatten. Koka 5 minuter för att få bort mjölsmaken. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (2)

    SEAbjrpn 20 mars 2009

    Tack för receptet, blir säkert en god smak med den svarta vinbärssmaken. Kram SEA

    lillawe 12 december 2010

    Hej! Grytan lev god och mustig, tyvärr så lev grönsakerna alldeles mörka i färgen.//Lillawe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben