Svensk Kubb

Serverar: 1 portioner

Saftigt bröd för bakmaskinen.

Ingredienser

  • 1 - 1 1/2 tsk torrjäst
  • 4 dl ljust lantbrödsmjöl (med surdeg)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 3 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant eller i ett hörn av bakskålen eller enligt bakmaskinens bruksanvisning.
    2. Tillsätt de båda mjölsorterna, saltet och sirapen. Häll försiktigt i vattnet så att detta inte kommer i kontakt med jästen innan knådningen påbörjats. Detta är särskilt viktigt när man ställer in maskinen på förprogrammering.
    3. Välj program och tryck på startknappen.

    Liknande recept

    10 min
    80-90
    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (2)

    Kicki8 23 mars 2009

    Mycket gott och saftigt bröd.

    Disen 22 maj 2009

    Nu har jag hittat ett favoritbröd för bakmaskinen. Mycker gott. Tack för receptet. kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben