Syrlig paj med citron och lime

Serverar: 12-14 portioner

Len och krämig citruspaj som är så där perfekt syrlig i smaken. Ur Allers nr 9/12.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 2 msk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Florsocker
  • 1 kruka citronmeliss
  • Ev vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Smält smöret på låg värme i en kastrull. Rör i socker, mjöl och äggula och vänd ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, och ställ formen i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tvätta citron och lime väl, riv skalet och pressa ur saften. Det går bäst om man tvättar frukten i ljummet vatten.
    3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt. Strö över mjölet och vispa in det noga. Rör i grädde samt skal och saft från citrusfrukterna. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stannat, ca 30 minuter. Ta ut pajen och låt kallna helt i formen.
    4. Lossa pajen ur formen och pudra över florsocker vid serveringen. Lägg citronmelissblad i en hög mitt på pajen. Vispad grädde är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben