En lättlagad inlagd sillrätt. Blev bjudna på den en jul för längesedan hos min syster och jag var inte sen att be om receptet.
Ingredienser
1 burk matjesill
2 msk hackad lök
2 msk dill
Lag
2 msk ättiksprit
2 msk olja
3/4 dl socker
1 dl krossade tomater
½ tsk krossad kryddpeppar
½ tsk krossad svartpeppar
Instruktioner
Skär matjesillen i lagom bitar om inte ni köper färdigskurna.
Lägg sillen, den hackade löken och dillen i en fin glasburk.
Blanda alla andra ingredienserna och häll allt över i burken.
Rör försiktigt om så allt blandas ihop.
OBS: lagen skall ej kokas.
Låt den stå i kylskåp något dygn innan servering.
Sen håller den ganska länge om man förvarar den i kylskåp.
Om man gillar tomat är det här sillreceptet helt ok
Den här matjesillen är jättegod! Jag lovar att ni blir inte besvikna!