Syster ysters Matjesill

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

En lättlagad inlagd sillrätt. Blev bjudna på den en jul för längesedan hos min syster och jag var inte sen att be om receptet.

Ingredienser

  • 1 burk matjesill
  • 2 msk hackad lök
  • 2 msk dill
  • Lag
  • 2 msk ättiksprit
  • 2 msk olja
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl krossade tomater
  • ½ tsk krossad kryddpeppar
  • ½ tsk krossad svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär matjesillen i lagom bitar om inte ni köper färdigskurna. Lägg sillen, den hackade löken och dillen i en fin glasburk. Blanda alla andra ingredienserna och häll allt över i burken. Rör försiktigt om så allt blandas ihop.
    2. OBS: lagen skall ej kokas.
    3. Låt den stå i kylskåp något dygn innan servering. Sen håller den ganska länge om man förvarar den i kylskåp.

    Liknande recept

    5
    15 min
    8
    3

    Kommentarer (2)

    matback 17 december 2008

    Om man gillar tomat är det här sillreceptet helt ok

    pullan21 23 december 2012

    Den här matjesillen är jättegod! Jag lovar att ni blir inte besvikna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben