Tacobiffar med söt tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Ännu en variant på köttfärsbiff eller på tacosen kanske.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk riven gul lök
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • 2 msk smör el. margarin
  • 1 msk tacokrydda
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • färsk basilika efter smak till garnering
  • TOMATSÅS
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 hela burkar körsbärstomater à 400 g
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 msk finhackad färsk basilika
  • 3 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    Blanda mjölk och ströbröd i en skål, låt svälla ca 5 min. Blanda i färs, ägg, riven lök och vitlök, tacokrydda, salt och peppar. Skölj händerna och forma smeten till 8 biffar. Lägg på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i smöret, 3-4 min på varje sida. Finhacka lök och vitlök till såsen och fräs det mjukt, utan att det tar färg. Tillsätt tomater och låt koka ihop ett par minuter. Rör ner honung, basilika och tomatpuré. Lägg ner biffarna i såsen och låt koka 8-10 minuter. Klyftpotatis och grönsaker är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben