Tacogryta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Den här grytan/soppan är jättegod och har blivit älskad av alla som har fått smaka den.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 6-8 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ burk creme fraiche
  • 1 påse tacomix
  • Vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka potatis och lägg i en stor gryta. Häll i vatten i grytan så att det täcker potatisen. Slå på plattan och låt koka på hög värme.
    2. Hacka och bryn löken i en stekpanna.
    3. Lägg i och stek köttfärsen i samma panna tillsammans med löken.
    4. Lägg i löken och köttfärsen i grytan. Häll i mer vatten ca 3-4 dl.
    5. Bryt sönder en buljongtärning och låt den koka med i grytan och ha i tacomixen. Salta och peppra efter behov.
    6. Känn med en sticka i den största biten potatis om den är kokt. När den är klar, ha i creme fraiche i grytan och rör runt.
    7. Alternativ är att tillägga mer rotfrukter för att det ska bli matigare.

    Liknande recept

    4
    40 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben