Tacogryta med guacamole och nachos

Serverar: 4 portioner

Tacokrydda sätter härlig smak på den här lättlagade grytan.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda,ca 40 g
  • 2 burkar hela tomater, á 400 g
  • 2 burkar bönor, stora vita bönor, kidneybönor eller sojabönor, á 400 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Guacamole
  • 1 avokado
  • 1 liten chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Nachos
  • ½ påse nachochips, 100 g
  • 2 dl riven ost
  • Servering
  • Hackade örter, t ex koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs 2/3 av löken mjuk i 1 msk olivolja i en gryta. Lägg i nötfärs och bryn ca 3 minuter. Strö över tacokryddan.
    3. Öppna burken med hela tomater och klipp dem direkt i burken med en sax. Häll av bönorna i en sil och häll i grytan tillsammans med tomaterna. Låt småkoka i ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    4. Gröp ur köttet ur avokadon. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda chilifrukten med avokadon samt resten av löken och 1 msk olivolja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
    5. Lägg nachochipsen på en bakpappersklädd plåt och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen 1-3 minuter, passa noga så att de inte blir brända.
    6. Strö över hackade örter över grytan och servera med tillbehören.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben