Het chili med nachos

Serverar: 4 portioner

Jag gillar het mat, äter gärna mexikanskt och thailändskt och använder ofta chili i maten. Idag var det sambal oelek som stod som ansvarig för svettningarna och jag tror nog faktiskt att det skulle kunna räcka med 1 msk utan att det blir för mesigt. Skönt med lite svalkande yoghurtsås och färsk frukt som mildrade det hela lite!

Ingredienser

  • 400 g mager nötfärs eller quornfärs
  • 1 burk champinjoner eller 10 färska
  • 1 röd eller gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • ½ burk krossade tomater
  • 1 dl stark chilisås
  • 1 ½ msk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 250 g körsbärstomater eller 2 vanliga tomater
  • Ev färsk frukt såsom ananas, persika eller sharon
  • Sweet chilisås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk sweet chilisås
  • Till servering
  • Nachos
  • Tomater
  • Sallad
  • Färsk frukt
  • Instruktioner

    Rör ihop sweet chili-såsen och ställ kallt fram till servering. Fräs färs, lök, champinjoner och paprika i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, chilisås, sambal oelek och paprikapulver. Låt det hela puttra en stund, gärna ganska länge så smakerna hinner sätta sig. Tillsätt sedan de färska tomaterna och frukten och puttra ytterligare 5 minuter. Servera med den kalla såsen, nachos, sallad, mer tomater, mer färsk frukt och väldigt mycket vatten att dricka :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ninanorman 17 april 2011

    Detta var verkligen supergott!!!

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Tilltugg till barnen!
    Visst ska barnen också ha lite gott att tugga på före maten, anting...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben