Tacokryddad köttfärsgrätäng

Serverar: 5-6 portioner

Passar alla. Även gnälliga barn.

Ingredienser

  • 500 g pasta (t ex fusilli, penne)
  • 500 g färs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 40 g tacokrydda (en påse)
  • 200 g texmex riven ost
  • 400 g krossade tomater (en burk)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 grön chilifrukt
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Hacka under tiden löken och fräs den i lite olja. Pressa i vitlöksklyftorna och den hackade gröna chilin och låt fräsa med en stund. Ta upp ur pannan och stek färsen i lite mera olja tills den ser genomstekt ut. Rör så den inte klumpar sig. Blanda ner löken. Krydda med gurkmeja, svartpeppar och tacokrydda. Låt fräsa några minuter. Blanda i tomaterna, crème fraichen och sambal oeleken och hälften av den rivna texmexosten. Blanda i den kokta pastan. Smörj en ugnsfast form och häll över alltihop i den. Strö resten av den rivna osten överst. Gratinera i ugnen, 175 grader, 25-35 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben