En matigare variant av tacos, passar för exempelvis barnkalaset, fredagsmiddagen eller familjefesten.
Ingredienser
8 tortillabröd
2 dl riven ost
Fyllning 1
200 g kycklingfilé
1 påse taco spice mix eller 2 msk egen tacokrydda
½ dl crème fraiche
1 msk limesaft
Fyllning 2
200 g nötfärs
1 påse taco spice mix eller 2 msk egen tacokrydda
½ dl vatten
½ dl riven ost
Fyllning 3
1 röd paprika
½ kruka romansallad
1 rödlök
1 dl majskorn
1 msk olivolja
1 msk olivolja
Salt
Peppar
Toppen
½ dl gräddfil
100 g Cream cheese, paprika och chili
Garnering
8 cocktailtomater, gula och röda
4 jalapenos eller fefferoni
50 g ruccola
Instruktioner
- Fyllningarna:
Skär kycklingen i små bitar och stek den i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och crème fraiche och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
- Bryn färsen i lite smör eller olja i en stekpanna.
Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt.
Koka utan lock i 5-10 min. Rör ned osten och låt den smälta. Smaka av med salt.
- Finhacka paprika, romansallad och rödlök.
Blanda med majs, lime, salt, peppar och olivolja.
- Tårtan:
Lägg ett tortillabröd på ett fat och lägg hälften av kycklingen på första lagret, lägg på ett nytt bröd och lägg därpå hälften av köttfärsröran.
- Lägg på ytterligare ett bröd och lägg därpå hälften av salladsröran. Upprepa hela vägen en gång till, alla lager.
- Mosa creamcheesen tillsammans med gräddfilen och bred sedan ut röran på ett tortillabröd och lägg sedan det brödet överst på tårtan.
- Garnera med cocktailtomater, jalapenos och lite ruccola.
Liknande recept
Kommentarer (0)