Tacotårta

En matigare variant av tacos, passar för exempelvis barnkalaset, fredagsmiddagen eller familjefesten.

Ingredienser

  • 8 tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • Fyllning 1
  • 200 g kycklingfilé
  • 1 påse taco spice mix eller 2 msk egen tacokrydda
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk limesaft
  • Fyllning 2
  • 200 g nötfärs
  • 1 påse taco spice mix eller 2 msk egen tacokrydda
  • ½ dl vatten
  • ½ dl riven ost
  • Fyllning 3
  • 1 röd paprika
  • ½ kruka romansallad
  • 1 rödlök
  • 1 dl majskorn
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Toppen
  • ½ dl gräddfil
  • 100 g Cream cheese, paprika och chili
  • Garnering
  • 8 cocktailtomater, gula och röda
  • 4 jalapenos eller fefferoni
  • 50 g ruccola
  • Instruktioner

    1. Fyllningarna: Skär kycklingen i små bitar och stek den i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och crème fraiche och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
    2. Bryn färsen i lite smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Rör ned osten och låt den smälta. Smaka av med salt.
    3. Finhacka paprika, romansallad och rödlök. Blanda med majs, lime, salt, peppar och olivolja.
    4. Tårtan: Lägg ett tortillabröd på ett fat och lägg hälften av kycklingen på första lagret, lägg på ett nytt bröd och lägg därpå hälften av köttfärsröran.
    5. Lägg på ytterligare ett bröd och lägg därpå hälften av salladsröran. Upprepa hela vägen en gång till, alla lager.
    6. Mosa creamcheesen tillsammans med gräddfilen och bred sedan ut röran på ett tortillabröd och lägg sedan det brödet överst på tårtan.
    7. Garnera med cocktailtomater, jalapenos och lite ruccola.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben